Meteorolojinin önceden uyarı yaptığı Hatay’da, yaklaşık 4 saat süren sağanak yağış sele döndü.Saat 11.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli sağanak yağış Hatay’da yaşamı felç etti. İl merkezinde sel suları, tek katlı evleri ve işyerlerini basarken onlarca araç yolda mahsur kaldı. Bazı caddeler gölü andırırken Antakya ile Defne Belediyesi İtfaiye ekipleri su baskını ihbarlarına yetişmekte güçlük çekti.
4 saat süren şiddetli sağanak yağış Hatay il merkezinin yanı sırada Hassa, Kırıkhan, Altınözü, Arsuz ve Kumlu İlçeleri’nde de etkili oldu. Bu ilçelerde ve köylerde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Altınözü İlçesi’ne bağlı Hacıpaşa Mahallesi’nde de ise şiddetli yağış nedeniyle 5 toprak ev yıkıldı.
Arsuz İlçesi’nde denizde patlayan hortum da Konacık Mevkii’nde etkili oldu. Bölgedeki bazı evlerin çatısını uçuran hortum sırasında düşen ve henüz ismi belirlenemeyen bir kişinin de kolunun kırıldığı öğrenildi. 5 dakika etkili olan hortum sırasında ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu.
Meteoroloji verilerine göre, Hatay il merkezine metrekareye 79.5 kilogram yağış düştü.
