İsmet Tokdemir’den TBMM’ye Soru Önergesi

featured

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına Pandemi sürecindeki verilen Sosyal Destekler hakkında TBMM’ye Soru Önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

              Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırmasını saygılarımla arz ederim. 13/05/2020

                                                                                                   İsmet TOKDEMİR

                                                                                                   Hatay Milletvekili

           Bakanlığınızın pandemi süresince 3 fazlı olarak kararlaştırdığı sosyal destek programının ilk 2 fazı tamamlanmış ve gerek Bakanlığınız gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığı ilk 2 fazdan toplam 4.4 milyon hanenin yararlandığını açıklamıştır. Fakat bu süreçte şeffaf davranılmamış, illere göre dağılımlara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Bu bağlamda;

  1. Bakanlığınızın pandemi sosyal destek programı 2 faz kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılan 1000’er lira nakdi yardımlardan Hatay ilimizde kaç hane yararlanmıştır.
  2. Bakanlığınızın pandemi sosyal destek programı 3 fazından Hatay ilinde yararlanması öngörülen hane sayısı kaçtır?
  3. Covid 19 salgının ülkemizde görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana kısa çalışma ödeneğinden, Hatay ili genelinde yararlananların sayısı kaç kişidir?
  4. Yardım talebi müracaatları reddedilen vatandaşlarımız için yeniden müracaat ile mağduriyetlerin giderilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir