“İstanbul’da Hatay Günleri” Bugün Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Sahip olduğu sayısız değerleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken güzel ilimiz Hatay; bu yıl İstanbul’dan tüm dünyaya 4.kez “merhaba” diyor.
Valiliğimizin koordinesinde, Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliğinde, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız ve ilimizin diğer dinamikleri ile beraber gerçekleştirilen İstanbul’da Hatay Günleri, 09 Nisan Çarşamba günü (bugün) saat 10:30’da Feshane Uluslararası Fuar  ve Kongre Merkezi Haliç Salonu’nda düzenlenecek törenle başlıyor.
Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ve protokol üyelerinin birer konuşma yapacağı törende hep birlikte açılış kurdelesi kesilecek. Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterisinin renk katacağı açılışta daha sonra Hatay’a özgü gıdadan el sanatları ürünlerine, snayi ve zirai ürünlerden yöresel değerlere kadar binbir çeşit ürünün sergilendiği stantlar gezilecek.

Haliç Salonu’ndaki törenin ardından   saat 15.00’de Taksim’de Hatay’ın Anavatana katılımının 75. yıldönümü dolayısı ile 75 tepsilik künefe hazırlanarak vatandaşlara ikram edilecek. Hatay’ın değerlerinin üzerinde yazılı olduğu 1000 adet balon gökyüzüne bırakılacak.

Antakya Kına Gecesi ekibinin ve Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile renklenecek olan Hatay Günleri, 13 Nisan Pazar gününe kadar  lezzet şöleni,  çeşitli etkinlikler ve konserlerle devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir