CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Samandağ ilçesine bağlı Karaçay Mahallesi’nde yapımı planlanan beton santralinin halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirterek projeye tepki gösterdi.
Yazılı açıklama yapan Kara, santralin çevresinde okul, TOKİ konutları ve çok sayıda yerleşim alanının bulunduğunu ifade ederek, yaklaşık 30 bin kişinin santralin faaliyetlerinden etkilenebileceğini savundu.
Beton santralinin toz, gürültü ve kamyon trafiği nedeniyle çevre ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Kara, yetkili kurumlara çağrıda bulunarak projenin yeniden değerlendirilmesini istedi.
Kara, ilgili kurumların vatandaşların itirazlarını dikkate alarak gerekli incelemeleri yapması gerektiğini kaydetti.
