featured
  1. Haberler
  2. Erzin
  3. Erzin’de çiftçilere gıda ve turunçgil eğitimi veildi

Erzin’de çiftçilere gıda ve turunçgil eğitimi veildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınma projesi kapsamında Hataylı çiftçinin bilinçlendirilmesi adına düzenlenen eğitim programları devam ediyor.

Hatay genelinde tarım ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerin kendini ve mesleki bilgilerini geliştirmesi adına düzenlenen eğitimlerin son durağı Erzin ilçesi oldu.

Erzin HATMEK binasında düzenlenen eğitimlerde, Hatay’daki turunçgil çeşitliliği,  fidan yetiştiriciliği, gıda sektörü ve güvenliği, geleneksel gıdalar hakkında bilgiler verildi.

Gıda ve turunçgil konularında verilen eğitimler, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) öğretim üyeleri Doç. Dr. Müge Kamiloğlu, Doç. Dr. Soner Soylu, Prof. Dr. Erdal Sertkaya ve Dr. Öğr. Üy. Mustafa Didin tarafından verildi.

Seminer sonunda eğitimlere katılan çiftçilere katılım belgesi verildi.

HBB yetkilileri, kırsal kalkınma projesi kapsamında verilen eğitimlerin 2 Kasım 2022 tarihine kadar Antakya, Yayladağı, Arsuz ve Erzin ilçelerinde devam edeceğini bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir