Hassa’da Çobanlara Sertifika Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Hassa ilçesinde açılan “Keçi Yetiştiriciliği” kursunu başarıyla tamamlayan 26 çobana törenle sertifika verildi.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, çobanlığın tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu ve bir çok ailenin de geçim kaynakları arasında bulunduğunu anlattı. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, “Eğitimin Şart” kuralının her alanda ve her yerde geçerli hale geldiğini artık çobanlarında mesleklerinde daha eğitimli hale gelmeleri gerektiği belirti. Açılan kursa katılarak belge almaya hak kazanan çobanların tarım alanlarına karşı daha hassas davranacaklarına inandığını sözlerine ekleyerek kursa katılan çobanlara kursu katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Haydarlar İlkokulu’nda yapılan sertifika dağıtım törenine Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedirhan Umaç, Hassa İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halit Avcı, Söğüt Belediye Başkanı Recep Tufan da katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir