Toroslar Edaş Hatay İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tesis ve bakım çalışmaları nedeniyle 24 kasım Pazar günü Samandağ ve bazı beldelerde gün boyu elektrik kesintisi olacağı açıklandı.
Toroslar Edaş Hatay İl Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan açıklama şu şekilde;
Tesis ve bakım çalışmaları yapılacağından 24 Kasım 2013 günü 07:00-16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Enerji kesintisinden, Samandağ İlçe Merkezi, Tekebaşı, Sutaşı, Mağaracık, Kuşalanı, Koyunoğlu, Değirmenbaşı, Aknehir, Uzunbağ, Tomruksuyu, Yaylıca, Mızraklı Beldeleri İle Kapısuyu, Çevlik, Hıdırbey, Vakıflı, Yoğunoluk, Eriklikuyu, Batıayaz, Seldiren, Çamlıyayla, Ceylandere, Büyükoba, Yeniköy, Hezendüzü, İkizköprü, Gözene, Meydan, Çöğürlü, Yeşilköy, Sinanlı, Karşıyaka, Yeşilyazı, Avcılar, Çubukçu ve çevre yerleşim yerleri etkilenecektir.
ELEKTRİK KESNTİLERİNDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
1-Elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması,
2-Yapılan çalışmaların, programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği,
3-Jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları,
4-Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 186 ALO ELEKTRİK telefon hattına başvurulabilir