Eski Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib ve bazı Suriyeli muhaliflerin, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile Katar’da bir araya geldiği öğrenildi.
Hatib’in başkanlığını yürüttüğü “Suriyetü’l Üm Hareketi”nden yapılan açıklamada, Muaz el-Hatib ile kurucusu olduğu Suriyetü’l Üm’ün bazı üyelerinin, Katar’ın başkenti Doha’da Bogdanov ile görüştüğü öğrenildi.
Görüşmenin Rusya’nın talebine binaen gerçekleştiği bilgisi verilen açıklamada, “Toplantıda bölgesel ve uluslararası arenada yapılan son ittifaklar başta olmak üzere Suriye’deki ve bölgedeki durumun ele alındığı” ifade edildi.
Rusya tarafının Suriye topraklarının bütünlüğünden yana olduğunu, siyasi çözüme destek verdiğini ve müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini görüşmede vurguladığı aktarılan açıklamada, Hatib ile diğer muhalif temsilcilerin ise “Halep, İdlib ve Şam kırsalı başta olmak üzere Suriye’deki tüm hava saldırıları ve askeri operasyonların durdurulması, kuşatma altındaki bölgelerden ablukanın kaldırılması, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin Suriye’ye ilişkin 2254 sayılı kararı ve insan hakları hukuku gereğince insani yardımların girişine izin verilmesi gerektiğini” belirttiği kaydedildi.
