Hatay Emniyet Müdürlüğü’nün İskenderun ilçesinde 5-12 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik sıkı bir denetim yapıldı.
Standart dışı plaka kullanan, plakasını gizleyen, plakasız araç kullanan, abart egzoz ve yüksek sesle müzikle çevreyi rahatsız eden sürücüler ile yük taşımacılığı yapan araçlar mercek altına alındı.
Denetimlerde toplam 1.980 araç ve sürücü kontrol edildi. 625 araç, kamyon ve motosiklet sürücüsüne, toplamda 2.170.000 TL trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 53 araç (35’i motosiklet) trafikten men edilirken, 4 sürücü belgesi daimi olarak iptal edildi ve 7 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.
Hatay Emniyet Müdürlüğü, kamu huzurunu bozan ve trafik güvenliğini tehdit eden davranışlara karşı denetimlerin süreceğini bildirdi.