Hatay Kırıkhan’da Trafik Kazalarının Gölgesindeki Kavşak: Yetkililere Çağrı
Kırıkhan ilçesi Alsancak Mahallesi E-5 çevre yolu üzerinde, adliye binası önündeki trafik ışığı bulunmayan kavşak, son dönemde sıkça yaşanan trafik kazalarıyla gündeme geliyor.
Bölge sakinlerinin ve sürücülerin şikayetlerine rağmen, bu noktada yeterli önlemlerin alınmaması kazaların önüne geçilememesine neden oluyor.
Halk, kavşakta yaşanan kazaların genellikle yüksek hız, trafik ışıklarının olmaması ve yaya geçişlerindeki güvenlik eksikliklerinden kaynaklandığını belirtiyor. Özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik, hem sürücüler hem de yayalar için ciddi risk oluşturuyor. Son bir ay içinde bu kavşakta meydana gelen üç ayrı kazada, maddi hasarın yanı sıra hafif yaralanmalar da rapor edildi.
Mahalleli, “Bu kavşak yıllardır sorunlu. Her hafta bir kaza haberi duyuyoruz. Yetkililerin buraya bir çözüm bulması gerekiyor. Ya bu kavşağı tamamen kapatsınlar ya da yaya güvenliği için bir üst geçit yapsınlar,” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kırıkhan Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyoruz: Alsancak Mahallesi’ndeki bu tehlikeli kavşağın kapatılması veya yaya üst geçidi gibi kalıcı bir çözüm üretilmesi, hem can güvenliği hem de trafik akışı açısından hayati önem taşıyor. Yetkililerin, vatandaşların sesine kulak vererek bu soruna bir an önce müdahale etmesi bekleniyor.
Sizce bu kavşakta ne gibi önlemler alınmalı? Görüşlerinizi bizimle paylaşın!