Tankerle su dağıtılmaya başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıkhan’da su kuraklığı yüzünü tam göstermeye başladı. Merkez mahallelere dönüşümlü su veren Kırıkhan belediyesi buda çare olmayınca belediye olarak yaptırılan su tankerleri ile tepe mahallelere su dağıtmaya başladılar.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, yaptığı açıklamada, bütün Türkiye’de olduğu gibi kış ayında yeterli yağış olmaması nedeniyle kurak bir sezon geçireceklerini belirterek, “İlçemizin önemli su kaynaklarından Delibekirli Köyü’nden gelen Üngüzlü, Mahmud’un gözü ve Kozanoğlu su kaynaklarından elde edilen su saniyede 100/lt iken yarıya kadar düşmüştür.

Bu nedenle bu su kaynaklarından yararlanan Bahçelievler, Kurtuluş, Fatih, Mimar Sinan, 408 Evler ve Barbaros mahallesinin üst kesimlerindeki yerleşim alanlarına vana ayarlı su dağıtım sistemine geçildi” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir